Tech. podpora: +420 226 226 006

Publikované 24. května 2024

Každý obchodník potřebuje v současnosti funkční efektivní pokladní systém pro bezproblémový chod svého provozu a management podnikání. Přestože se zdá, že jeho koupě je z dlouhodobého hlediska finančně efektivnější, pronájem pokladních řešení a pokladny přináší zajímavé výhody, díky kterým je pro většinu opravdu tou lepší volbou. Podívejme se na ty základní výhody, které vám pronájem může přinést.

sklady retail

Nízké počáteční náklady

Koupě celého pokladního řešení, tedy samotného hardwaru a zároveň softwaru s jiným příslušenstvím může být finančně náročná zejména pro začínající malé a středně velké podniky. Díky úspoře těchto nákladů umíte finance alokovat na jiné kritické oblasti vašeho podnikání.

Měsíční výdaje

S pronájmem přesně víte, kolik budete platit za měsíční licenci a pronájem zařízení. Umíte si je naplánovat a žádné jiné výdaje vás následně nepřekvapí (např. v případě opravy či výměny zařízení)

Pravidelné aktualizace

Updaty a aktualizace systému máte díky pronájmu v ceně licence. Nezaskočí vás tak nové legislativní povinnosti, k dispozici máte ty nejnovější systémové změny a nové funkce, které vám dodavatel v rámci vaší licence přinesl. Dodavatel vám obvykle poskytuje i nejnovější technologie, a tak se nemusíte obávat škálování vašeho byznysu.

Dostupná technická podpora

Pomoc a podpora ze strany dodavatele je jedním z nejdůležitějších faktorů při rozhodování o pronájmu či koupi pokladního řešení. Nemusíte se obávat o vysoké náklady za řešení technických problémů – i v Papaya POS je naše technická podpora k dispozici každý pracovní den od 8:00 do 18:00 a v urgentních případech i o víkendech v předem dohodnutých časových oknech. Technická podpora také minimalizuje risk spadlého systému na delší období a umí vám zajistit pohodlné řešení problémů.

Flexibilita

Dodavatelé v rámci smluv o pronájmu poskytují vyšší flexibilitu a ve většině případů i možnost krátkodobých závazků. Nehodí se však jen obchodníkům pro sezónní či krátkodobý prodej (např. pronájem zařízení na jarmark nebo festival). I pro kamenné provozy přináší výhody a umí pomoci – začnete například s levnější alternativou zařízení a licence a po čase v případě potřeby přejdete na verzi s lepšími funkcemi, které vám mohou pomoci zlepšovat a zefektivnit každodenní procesy ve vašem provozu.

Pronájem pokladních řešení a platebních terminálů je ve větší případě lepší volbou – zejména pokud se chcete vyhnout vysokým počátečním nákladům, jiným nákladům na opravu a výměnu zařízení či zajistit si pravidelné aktualizace vašeho systému. V případě jakéhokoli problému je zde pro vás k dispozici technická podpora, na kterou se můžete spolehnout. Soustředit se tak můžete jen na to nejdůležitější – na vaše podnikání a zákazníky.